6 tips til at tænke optimistisk - Puslespilsbutikken i ❤️ af Helsingør

6 tips til at tænke optimistisk

gør det en forskel at være optimist?

Ja, det viser et nyt studie fra USA. Hvis vi kan vende de negative tanker til positive, takler vi også problemer på en helt anden og enklere måde. Problemer får ganske enkelt ikke lov til at fylde så meget i optimisters liv. Og så kan vi med stor sandsynlighed leve længere.

hvad er optimisme?

Optimisme er det samme som at være håbefuld. Det er at have og bevare troen på det gode i de mennesker, du omgiver dig med, og det er den faste tro på, at du får succes og opnår gode resultater. Det fx troen på, at du rent faktisk vinder i Lotte eller i et andet spil. Forskellen her er bare, at hvis du så taber, så fylder tabet ikke så meget. Du kommer hurtigt videre til næste nye mål, hvis du er optimist. Hvis du derimod er pessimist, så lader du dig fastholde i det negative og de ikke-så-gode resultater, og du mister den bevægelse og dynamik i livet, som optimister har så stor glæde af.

Længere nede får du nogle tips til at blive gladere og mere optimistisk hver dag.

kan jeg lære at blive optimist?

Ja, og du kan starte lige her. Hvad ser du:
Et halvfyldt glas eller et halvtomt glas? Hvis du er typen, som ofte ser det halvtomme glas, viser undersøgelsen, at det er fordi, du sjældent har store forventninger til det, der kommer til at ske. Hvis du derimod kan få øje på det halvt fyldte glas, så er du jo allerede halvvejs i mål, og det er da en god start.

hvorfor er optimisme interessant?

Det er det, fordi hvis du er optimist, så kommer du nemmere igennem hverdagen, ja livet. Du har nemmere ved at sige ja, og du er ikke bange for det, for du tror jo på, at der kommer til at ske noget godt. Du sover bedre om natten, for du bekymrer dig mindre. Og du bliver også bedre til at vælge det, som er bedst for dig selv fx sundere mad og sundere livsvaner helt generelt. Krop, sind og sundhed hænger uløseligt sammen med et godt liv og, viser undersøgelsen, et længere liv.

Du kan læse om studiet her på engelsk.

tips til at blive mere optimistisk

  1. Lyt kun til musik, som gør dig virkelig glad. Musik har en kæmpe indvirkning på vores humør og kan fremkalde selv de fjerneste lykkelige minder. Musik du holder af, kan også holde de knapt så gode minder på afstand.
  2. Dans til musikken. Det er faktisk OK, selvom du synes, at det lyder dumt og ser dumt ud.
  3. Syng med, højt! Start, mens du er alene, hvis du er i tvivl, om du kan ramme tonerne (det kan de færreste af os i øvrigt)
  4. Gå en tur. Kom ud i naturen, hvor der er højt til loftet, og vinden kan blæse de negative tanker væk. Bare 20 minutter kan gøre en kæmpe forskel for dit humør.
  5. Ros dig selv. Også selvom det er for små ting. Faktisk, jo mindre jo bedre. Du behøver ikke vente på, at andre siger, at du er dygtig. Når først du kommer ind i vanen med at rose dig selv, kommer du automatisk til at tænke mere positivt.
  6. Gør hovedrent i din omgangskreds. Hvem gør dig mest glad, og hvem kan du bedst lide at være sammen med? Så vær mest sammen med dem.

SHOP HISTORIEN

quizspil om krop og sundhed fra box quiz

Quiz spil om krop og sundhed
OPTIMISME ER VEJEN FREM
Box Quiz, 59,95 kr.
Previous post
Next post
Back to Puslespilsbutikkens Blog

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published