Arbejd hjemmefra med baby - Puslespilsbutikken i ❤️ af Helsingør

Arbejd hjemmefra med baby

Det lyder måske som det umuliges kunst at arbejde hjemmefra med en baby på armen. Gør tiden hyggelig, og nyd det, mens det varer. Lige pludselig er det nemlig hverdag igen.

At arbejde hjemmefra når man har børn om benene er hårdt. Jeg taler af erfaring. Jeg har gjort det siden 2003, og jeg kan varmt anbefale det.

Vejen til succes med hjemmearbejde er bl.a. evnen til at strukturere sin dag, så alle får noget ud af den vågne tid. Du skal arbejde, dine børn skal vide, at du er der for dem, og at du ser dem, og det skal helst være hyggeligt samtidig.

Når skole og børnehaver lukker med så kort varsel, som de har gjort nu, så kan udfordringen føles ekstra stor, men hvis du betragter den kommende tid som en kæmpe mulighed for at prøve noget nyt og få lidt mere tid hjemme – sammen – så bliver det måske de bedste 14 dage i dit liv.

Jeg har samlet nogle af mine helt egne tips med at arbejde hjemme. Der er så meget du kan lave sammen med dine børn samtidig med, at du får noget fra hånden rent arbejdsmæssigt. Sorter i mine tips og brug dem, som passer på dig. Gør de 14 dage hjemme til dine helt egne, og lær af dem. Hvis du er klar, så lad os komme i gang.

Tips til dig som har en baby hjemme:

  1. Tag din baby på. Helt bogstaveligt. Brug din babysele eller Babybjörn, og gå rundt med baby fx hvis du skal tale i telefon. Baby har brug for nærhed meget af tiden, og du vil nok også synes, at det er ret hyggeligt.
  2. Planlæg rolig arbejdstid, før baby vågner, og efter baby er kommet i seng. Bare 1 time tidligt om morgenen kan føles som et mirakel i løbet af dagen. Eksperimenter selv, og find ud af, hvad der passer til jer.
  3. Arbejd på en platform som du både kan komme på fra din mobil og din Mac/pc.
  4. Skal du skrive? Find en app, som du kan bruge til at diktere, når du går rundt med baby.
  5. Brug timerne, hvor baby sover til at få lavet noget af det, som kræver, at du sidder og fordyber dig.
  6. Nu du er hjemme, så få helt styr på rutinerne. Hvis baby har svært ved at sove i løbet af dagen, så er det nu, du kan gøre en forskel. Husk, at børn ikke har nogen fornemmelse for tid. Det har du, og du skal sætte din tidsfornemmelse på ’uendelig’. Kun ved at have mere tid end børnene, får du indarbejdet de vigtige rutiner, som kan give dig arbejdsro.
  7. Sluk fjernsynet, sæt telefonen på lydløs og sluk musikken. Nyd freden væk fra det store fælles kontor.
  8. Nyd, at du er hjemme med baby. Tiden kommer aldrig igen. Det gør arbejdet derimod.
SHOP HISTORIEN
Previous post
Next post
Back to Puslespilsbutikkens Blog

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published