Derfor skal du omgive dig med grønne planter - Puslespilsbutikken i ❤️ af Helsingør

Derfor skal du omgive dig med grønne planter

Er du også glad for grønne planter?

Hvis du har grønne planter omkring dig fx derhjemme, kan du få et bedre helbred og færre sygedage.

Bliv klogere på, hvorfor grønne planter er gode for dig.

Den mørke årstid

Sundhedsstyrelsen har en række anbefalinger til, hvordan vi skal gøre rent, og hvor meget vi skal lufte ud, men vidste du, at du kan gøre dit hjem endnu mere sundt at være i, hvis du også har grønne planter?

Samtidig med at planerne er dekorative og smukke, så hjælper de også med at rense luften.

I 1998 undersøgte den norske biolog Tove Fjeld effekten af at have grønne planter på kontoret. Resultatet var, at medarbejdere, som var omgivet af grønne planter, havde markant færre sygedage, færre forkølelser og følte sig mindre trætte.

 

Fra CO2 til ilt

Planterne omdanner CO2 til ilt hele tiden. Jo større planterne er, jo mere kan de være med til at rense luften, der hvor du bor og sover.

Jo mere ren luft du bevæger dig i, jo bedre får du det, og jo mere energi får du også.

 

Dit hjem er giftigt

Har du nogensinde tænkt over, om du har noget giftigt derhjemme? Nej, vel? Men det har vi allesammen.

Vores møbler og alle byggematerialerne i vægge, lofter og gulve udskiller giftstoffer, som bliver hængende i luften i lang tid med mindre, vi har planter derhjemme, som kan hjælpe os med at bugt med dem.

 

Hvilke planter er bedst?

Der er nogle planter, som er mere effektive end andre. Blandt de mest effektive til at rense luften er Svigermors Skarpe Tunge, den opretstående plante med mange lange smalle spidse blade.

Aloe Vera er også fantastisk, og den kan du faktisk bruge til alt muligt andet også fx til at lindre et brandsår, hvis du har rørt ved noget varm fra ovnen eller er blevet skoldet af damp fra kedlen. Du skal bare knække et af de tykke blade og smøre med den gele, som er inde i bladet. Geleen fra Aloe Vera kan også hjælpe på bumser og uren hud.

 

4 plantekort

Vi kan slet ikke få nok af de smukke grønne planter, og det er også derfor, at vi elsker de 4 fødselsdagskort med de smukkeste grønne planter på. Kan du genkende planterne?

 

Monstera

Især Monstera med de store flotte splittede blade kan imponere os hver dag. Den skal ikke stå i sol, for de store blade afgiver i forvejen meget vand, så hvis du har et lidt mørkt hjørne i din stue, så sæt din Monstera der. Der vil den stortrives.

 

Agave

Agave kommer fra Mellemamerika, og der findes over 200 forskellige agaver. Alle planterne vokser med bladene tæt sammen nærmest som en rose. Agave er lidt kaktusagtige med torne på bladene, og de er nemme at passe. De kan blive gamle og kæmpe store og skal ikke have ret meget vand.

 

Eucalyptus

Eucalyptus kommer fra Australien og Tasmanien, og det er bladene fra netop disse træer, som koalaerne spiser i store mængder. Der findes over 700 arter, og den vi har valgt til vores kort har fine, runde bløde blade.

 

Fønikspalme

De store palmeblade leder straks tankerne mod sydligere himmelstrøg, og det er også meningen. Palmen findes også som potteplante, og fylder godt i stuen. Det er nem at passe og trives godt i stuen. Stuevarianten bliver sjældent over 1,5 meter høj.

 

Din gratis gave

Lige nu får du disse 4 gratis fødselsdagskort, når du shopper på www.boxquiz.dk. Vi sender automatisk kortene med i din pakke, når vi pakker din pakke.

Giv kortene sammen med gaver til en du holder af, eller sæt kortene i glas og ramme, og hæng dem op på væggen.

Previous post
Next post
Back to Puslespilsbutikkens Blog

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published