Fin hvid start på julemåneden - Puslespilsbutikken i ❤️ af Helsingør

Fin hvid start på julemåneden

Hej. Hvordan har du det?
Jeg håber, at du er kommet godt ind i julemåneden, og at sneen har fået dig i julehumør. Så føles det bare lidt mere som jul, ikk'?
Vi fik pænt med sne her i Helsingør, og det ligger stadig på byens mange tage, for kulden er også kommet. Det begynder at minde og rigtig jul. Selvom sneen gør bilkørsel noget besværlig, så håber jeg, at vi får hvid jul i år. Jeg benyttede faktisk lejligheden til at tage billeder til næste års pakkekalender, til butikken som jeg jo nok går i gang med at planlægge i januar. Sneen på juletræet foran min lille butik i Anna Queens Stræde, de store nisser som min svigermor lavede for mange år siden og en kurv fuld af spændende store og små pakker passede bare perfekt, synes jeg.
I år har jeg ikke selv lavet vores pakkekalender (Bjørn, vores datter Anna og jeg deler en), men jeg har i stedet købt den på Strandvejsristeriet ved Kronborg. En fin og hyggelig café, hvor man kan komme ind og få noget dejligt varmt at drikke, hvis man er ude og gå en blæsetur langs Øresund med smuk udsigt til Sverige. Vi går tit den tur, og Strandvejsristeriet har både dejlig kaffe og masser af sødt til ganen, så en pakkekalender derfra passer perfekt til en familie som vores. Vores 2 store piger som er flyttet hjemmefra har fået pakkekalender med posten, men det er også lidt nemmere, når de er flyttet hjemmefra. Der er så mange ting, man gerne vil have, når man læser og måske ikke har råd, så der er alt fra marcipan og vin til vatrondeller og tandpasta i pakkerne.
Jeg er så småt begyndt at købe julegaver, og jeg har lavet brunkagedej og bagte faktisk en næsten fyldt dåse i går. Her dufter stadig af de dejlige mørke krydderier, som er i kagedejen. Opskriften er fra min mormor, og den er bare perfekt. Jeg elsker brune kager! De smager virkelig af jul.
Jeg har også lavet fordej til honningkager, men jeg kom i gang lidt for sent. Fordejen skal stå i 1 måned. Har du prøvet det? Det er Meyers opskrift, og jeg kan først begynde at bage honningkager omkring den 20. december. De skal stå i køleskabet i nogle dage efter bagning med en fugtigt klæde over, og så skal de overtrækkes med mørk chokolade. Noget af en proces. Jeg håber virkelig, at de er gode. Nu har jeg skrevet det i kalenderen til næste år, så jeg kommer i gang i begyndelsen af november.
Og så har jeg bagt de fineste flettede hjerter småkager. De var nemme, og dejen er faktisk den samme som til Håkonkager. De smager altså godt.
Hvis du er i eller komme til Helsingør i morgen, så serverer jeg et glas gløgg eller kaffe i min butik fra kl. 10 - 14.
Rigtig god weekend, når du når dertil ❤️
Hilsen Bettina fra Butik Box Quiz
Previous post
Next post
Back to Puslespilsbutikkens Blog

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published