Yoga for hjernen - Puslespilsbutikken i ❤️ af Helsingør

Yoga for hjernen

Puslespil er som yoga for hjernen. Effekten af puslespil er veldokumenteret:
  • Du glemmer alt omkring dig
  • Du kommer ned i tempo
  • Du kan nyde farver og smukke motiver
  • Dine bekymringer bliver skubbet i baggrunden for en stund

Der er næsten ikke noget mere afstressende end at sidde med et smukt puslespil og bare lade brikkerne falde på plads lidt efter lidt. Det føles helt fantastisk for både krop og hoved, og det virker rent faktisk.

Vælg et flot puslespilsmotiv
Betyder det så noget, hvilket motiv puslespillet har? Ja, det tror jeg helt sikkert, at det gør. Jeg tror, at det er vigtigt at lægge et puslespilsmotiv, som man kan lide at kigge på i lang tid, for ofte er et puslespil netop noget, man pusler med i nogle timer eller over flere  dage, måske endda sammen med familie og venner.

Hvilket puslespilsmotiv skal jeg vælge?
Der er mange forskellige typer motiver at vælge imellem. Hvad holder du af at lave, når du har fri? Har du en hobby, som du kan forsvinde helt ind i? Så er det måske den vej, du skal kigge, når du skal vælge motiv til dit næste puslespil.

Det kan fx være, at du er meget glad for katte. Er du meget glad for katte? Så vil du måske også hygge dig bedst med at lægge et puslespil, hvor katte er en del af motivet. Det kan være dovne katte, frække katte, katte der kigger direkte på dig, mens du lægger puslespillet eller bare nuttede kattekillinger. Måske skal der bare være masser katte på dit næste puslespil.


Det kan også være, at du elsker julen med store grønne juletræer, smuk håndlavet julepynt, julelys der varmer og julemanden, som kommer med gaver til alle børnene og de barnlige sjæle. Julepuslespil kan du sagtens lægge hele året. Elsker du jul? Så er der masser af muligheder, og måske er julepuslespil også en god måde at hygge sig med jul på, når det ikke er jul. Har du tænkt på det?


Det kan også være, at du interesserer dig for noget helt andet. Det kan fx være smukke grønne planter og fine farverige blomster, spændende litteratur og dygtige forfattere, smukke malerier af dyr og natur, planeter, yoga, ja, der er mange muligheder, som også findes som puslespilsmotiver.


På billedet ser du 3 julepuslespil, som du sagtens kan lægge hele året. Puslespillene har 500 og 1000 brikker, så der er forskel på, hvor lang tid det tager at lægge dem. Mon ikke det tager længst tid at lægge puslespillene med 1000 brikker?

Hvor skal jeg lægge puslespillet?
Mange puslespil er store, og det kan være en udfordring. Måske vælger du at lægge puslespillet på fx et spisebord eller et andet større bord, hvor det gerne må blive liggende i nogle dage. Du skal regne med, at mange puslespil fylder i hvert fald 50 x 50 cm, men der er helt klart forskel. Det er en god ide at læse under de enkelte puslespil, hvor store de er, når du har lagt dem færdig, og vel at mærke læse om det, inden du begynder :) Det er nemlig ikke så nemt at flytte et puslespil.


Har du lyst til at glemme et eller andet for en stund og hygge dig med et smukt puslespil? Så bliv inspireret her.

Kan jeg indramme mit puslespil?
Ja, det kan du sagtens. Mange puslespil er så fine, at man har lyst til at hænge dem op i glas og ramme. Det kender jeg godt.

Sådan gør du, hvis du vil hænge dit puslespil op i glas og ramme
Når du har lagt puslespillet færdigt, kan du klæbe det fast på et stykke tykt karton. Kom lidt lim på kartonnen ad gangen, fx skolelim, og flyt puslespillet i bidder. Kom mere lim på, efterhånden som du arbejder dig frem. Lad puslespillet ligge og tørre fuldstændig og find så fx en gammel ramme på et loppemarked eller lav en ramme fra bunden.

God fornøjelse.

Previous post
Next post
Back to Puslespilsbutikkens Blog

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published