Vær noget for andre - Puslespilsbutikken i ❤️ af Helsingør

Vær noget for andre

Kender du følelsen af at miste overblikket og kontrollen? Det gør jeg, og jeg ved, hvor nemt det kan være at forfalde til alt det, som ikke kan lade sig gøre, for det kan komme til at fylde ret meget.

I en tid, hvor vi er vant til at gøre, hvad vi har lyst til, er begrænsninger eller modgang noget af det sværeste at håndtere. Vores tid er præget af lyst. Vi gør ofte helst ting, vi har lyst til. Vi zapper til en anden film på Netflix, hvis de første 2 minutter virker kedelige. Vi swiper på vores tablet, når en hjemmeside ikke indeholder det, vi leder efter lige her og nu. En hjemmeside får faktisk kun ganske få sekunder til at gøre os glade. Vi spiser af lyst, ikke af nød, og derfor spiser de fleste af os for meget og bliver overvægtige, og sådan kunne jeg blive ved.

Når vi er drevet af lyst de fleste af vores vågne timer, kan vi komme til at glem, hvordan vi skal håndtere selv ganske lidt modstand. Vi bliver måske mere aggressive på de sociale medier, end vi egentlig havde behøvet, vi holder op med at gide ting, og vi kan måske slet ikke huske, hvordan man gør sig umage med noget mere.

Der kan være perioder, hvor andre sætter begrænsningerne for os, og vi får følelsen af, at vi nærmest ikke må noget. Det er præcis der, vi skal fokusere på det, vi kan i stedet for alt det, vi ikke kan.

Og hvad er det så vi kan i tid med begrænsninger? Vi kan gøre noget for andre, for når vi gør noget for andre, får vi det samtidig bedre med os selv. Man får det godt af at gøre noget godt.

Jeg har lavet en liste med ideer, fordi jeg gerne vil inspirere dig. Måske kan du lide nogle af ideerne, måske kan du lide dem alle sammen og måske ingen af dem. Hvis du har bedre ideer, så fokuser på, hvad der passer ind i din situation og dit liv. Her kommer ideerne 

  • Vær noget for andre. Hjælp din nabo med at lufte hunden, gå ned med skraldespanden eller vaske bilen. Køb ind for din mormor, og vand blomster for genboen, som er bortrejst. Gør rent hos din onkel. Skriv et brev til en gammel skolekammerat, og skriv en kronik om et emne, du virkelig brænder for, til en avis.
  • Arbejd sammen med andre. Puds cykel sammen med dit barn, støvsug bilen sammen med dit barn (er du klar over, hvor gode børn er til at komme ud i krogene af en bil?), læs mange flere billedbøger sammen. Flyt om i stuen, og mal væggene. Hæng de billeder op, som står på gulvet, og sæt bøgerne i farveorden i reolen. Puds vinduer, og luk lyset ind.
  • Læg planer sammen. Læg budget sammen med din partner/kone/kæreste. Planlæg investeringer og afvikl investeringer. Planlæg den næste ferie. Den behøver ikke gå til Thailand. Måske kan I blive i Danmark i år og opleve noget nyt herhjemme? Skal I have et til barn? Så kan I gå i gang med det samme.
  • Ryd op sammen. Er I vokset ud af noget tøj? Ryd op i tøj og sko sammen, og gør det klar til genbrug. Gem det gamle tøj, som kan bruges til at pudse cykel eller bil med. Gør rent i tøjskufferne, og læg tøjet på plads som Marie Kondo. Så får du overblik. Det lover jeg.
  • Sorter sammen. Ryd op i værktøjet. Læg søm og skruer i æsker og dåser, så I lettere kan finde dem. Pak gammelt legetøj væk til det næste loppemarked, eller sælg det på DBA. Sorter Pokémon-kortene og hønseringene, tjek alle tusser og smid dem ud, som ikke virker. Spids alle blyanter, og ryd op på skrivebordet, så du har lyst til at sidde der igen.
  • Oplev sammen. Pak en madkurv, hæld kaffe på termokanden, og tag et tæppe under armen. Gå en tur i skoven. Slå smut på stranden. Slap af i den nærmeste park. Nyd det gode vejr, og opbyg depoterne af D-vitamin i solen. Husk solcreme.
  • Lav mad sammen. Alle mand i køkkenet. Sæt god musik på og hvad-køleskabet-og-fryseren-gemte på menuen, og tænk ud af boxen. Lav dej til supernemt ciabatta, sæt kikærter i blød til hummus i morgen. Dæk et flot bord med bordkort, og sæt al maden på bordet. Spis i lang tid, tal sammen om den bedste ferie I har haft, de bedste julegaver I har fået og alt det, som gør jer glade.
  • Vær sammen med familien. Tag et bad med børnene. Spil et brætspil. Find højskolesangbogen frem, og syng til I segner. Lav selv skumfiduser (lidt nogen klister-fister, men nemme at lave og klar efter få timer). Bag boller med børnene. Spis pandekager til aftensmad. Giv børnene en maddag, hvor de selv bestemmer, hvad de vil lave til aftensmad. Kig på gamle fotografier og fortæl historier om dengang du var barn og dine børn var små. Sluk alt lyset, rul gardinerne for, tænd 1 stearinlys og fortæl spøgelseshistorier.
  • Gå tidligt i seng. Skift sengetøj. Luft ud. Find en god bog, og læs til bogen falder ned i panden på dig. Sov længere end du plejer, og vågn op udhvilet og fuld af energi. Start forfra på listen.

Hvad har du gjort i dag for nogen andre end dig selv? Eller sammen med din familie? Hvis du ikke nåede det i dag, så prøv i morgen.

Previous post
Next post
Back to Puslespilsbutikkens Blog

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published